Meteen naar de inhoud

7 dingen die ik ooit nog wil doen

Je krijgt vast wel eens de vraag: ‘Wat is jouw grootste droom?’ of ‘Wat zou je ooit nog willen doen in je leven?’

Vaak blijven dromen, alleen maar dromen. En kom je ook niet toe aan je bucketlist. Toch is het belangrijk om de dingen te doen die je ECHT wilt en ECHT leuk vindt. En daar ben ik de laatste jaren druk mee bezig.

Ik doe vooral dingen die ik wil doen. Niet omdat anderen verwachten dat ik ze doe. Neem als voorbeeld mijn eigen bedrijf starten. Ik wil zelf bepalen hoe ik mijn geld verdien, met wie ik werk en wanneer ik werk. Dit is niet altijd mogelijk met een standaard bijbaan. En zo zijn er nog een aantal dingen die ik graag zou willen doen, in de verre toekomst maar ook in de nabije toekomst. Dit zijn zeven dingen die ik ooit nog wil doen:

 

  1. mijn hbo-diploma halen

Nu zal je denken: ‘Marte? Je zit toch al in het tweede jaar van je hbo-studie, dit hoeft toch niet op je lijstje?’ Het klopt, ik zit inderdaad al in het tweede jaar. Maar een hbo-studie starten is één ding, de studie afmaken is een tweede. Dat doe je niet zomaar (ik in ieder geval niet). Het is hard werken en ik stop er veel tijd in. Dit is ook de reden dat ik in het eerste jaar mijn propedeuse heb mogen ontvangen.

Toen ik in 2011 naar de mavo in Oosterhout ging, had niemand ooit gedacht dat ik een hbo-studie zou gaan volgen (en ik ook niet!). Toch ben ik heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

 

  1. Werken met gehandicapten

Ik denk er wekelijks over na: werken met gehandicapten. Dit bijvoorbeeld in de vorm van workshops, cursussen of samenwerkingen met mijn eigen bedrijf. Om dit van mijn lijstje te kunnen wegstrepen, heb ik meer ervaring nodig in het ontwerpen maar ook in het werken met mensen die een beperking hebben. Dat is de reden waarom het mij zo interessant lijkt, want ik denk liever niet in beperkingen. Maar wel in oplossingen!

 

  1. Mijn brood verdienen met mijn eigen bedrijf

Ik zou het zo ontzettend gaaf vinden als ik later mijn brood kan verdienen met mijn eigen bedrijf. Dagenlang doen waar ik het liefste mee bezig ben en hier óók nog eens geld mee verdienen. Dat wil toch iedereen?!’

 

  1. Mijn bedrijf uitbreiden

Kun je het je voorstellen? Dat iemand je ‘je baas’ noemt?! Dit is natuurlijk niet waarvoor ik zou het doen, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.  Het zou tof zijn als ik later met mijn eigen superteam mooie projecten kan opleveren.

 

  1. Een stage verzorgen

Dit komt eigenlijk een beetje samen met punt 4, maar is toch net wat anders. Het lijkt me een leuke uitdaging om creatieve leerlingen een fijne stageplek aan te kunnen bieden. Ik ben tenslotte zelf ook stagiaire geweest… Ik kan hen dan leren wat ik tijdens mijn avontuur als ondernemer zelf heb geleerd.

 

  1. Een magazine ontwerpen voor een groot bedrijf

Ik denk dat het een droom is van veel startende ontwerpers: een ontwerp maken voor een groot bedrijf. Denk hierbij aan de cover voor een boek van een bekende schrijver. Of een poster voor een groot schoenenmerk… Mijn ontwerpdroom is om een magazine te ontwerpen voor de Happinez. De naam zegt het zelf al: happy. Ik word zo blij als ik dat tijdschrift voor me zie. Dit gevoel wil ik overbrengen op anderen.

 

  1. Mijn eigen huis bouwen

En ‘last but not least’… Ik zou heel graag mijn eigen droomhuis willen ontwerpen. Ik heb altijd al wat willen doen met vormgeving, styling en interieur. Het lijkt me vet om zelf een huis te bouwen. Een huis dat helemaal naar mijn smaak is gemaakt. Het heeft dan ook alles wat ik wil: kantoorruimte, inloopkast, badkamer met bad (ja heel specifiek, ik weet het) en zelfs een zwembad (we weten niet hoelang die corona nog duurt 😂😭) O ja, en natuurlijk een keuken, woonkamer en slaapkamers (maar dat is wel logisch, toch?)

 

Ik ben hard aan het werken om deze dromen werkelijkheid te maken.

 

Jij ook met jouw dromen?

Deel of pin mij!