Meteen naar de inhoud

De 5 meest gestelde vragen

Wanneer je als (startende) ondernemer aan de slag gaat met een vormgever, zullen er veel vragen naar boven komen. In dit blog geef ik antwoord op de vijf meest gestelde vragen.

  1. Hoelang duurt het proces van een logo ontwerp?

Die vraag vind ik lastig te beantwoorden, het verschilt namelijk per logo. Dit kan één week zijn, maar ook één maand. De duur hangt af van heel veel dingen. Bijvoorbeeld van hoe snel het logo af moet zijn of hoe snel de klant tevreden is. Maar ook hoe druk ik het heb met school en met andere opdrachten. Ik ga vooraf altijd met de klant in overleg over de datum van de oplevering van het logo en we zoeken naar de passende oplossing.

2. Hoe maak jij de websites?

Ik maak over het algemeen de websites in WordPress. Het ligt er ook maar net aan wat de klant wil. Ik ben namelijk ook bekend met Jimdo, Strato, Jouwweb en Wix. Als de klant bijvoorbeeld zelf dingen wil toevoegen op de website of zelf aanpassingen wil doen, dan zou ik kiezen voor een website waarbij dit wat eenvoudiger kan, bijvoorbeeld Jouwweb. Het nadeel daarvan is dat je beperkt bent in een heleboel keuzes omdat de website werkt met templates. Als ik mag kiezen werk ik het liefst met WordPress. 

3. Wat vind je het allerleukste om te ontwerpen?

Op dit moment zijn dat websites. Ik vind het leuk om aan de slag te gaan met een uitdaging en die zijn er zeker bij het ontwerpen van een website. Je begint met helemaal niets. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt en tijdens het proces zie je een mooi product ontstaan. Ik kan de opdrachtgever uiteindelijke verassen met een uniek ontwerp.

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn twee grootste inspiratiebronnen zijn Pinterest en Behance. Daarnaast verzamel ik tegenwoordig ontwerp gerelateerde boeken en daar wil ik ook nog wel eens wat uit halen. Ook volg ik als ondernemer veel cursussen en webinars.

5. Wat zou je graag nog willen doen?

Ik zou heel graag mijn eigen boek willen schrijven. Hier zit ik al een aantal jaar mee in mijn hoofd, maar vind het te spannend om er nu zomaar mee te starten. Ik hoop dat ik hier in de toekomst meer mee kan doen. Ik laat het voor nu bij het schrijven van mijn blogs.

Heb jij nog (brandende) vragen? Neem gerust contact met me op!

Deel of pin mij!