Meteen naar de inhoud

Een dag uit mijn leven

Ik krijg vaak de vraag of ik het niet veel te druk heb met al mijn bijbaantjes én school. Daarom leek het me leuk om je een dag mee te nemen in het leven van een vormgever én student. In dit blog lees je hoe ik een standaard dinsdag doorbreng.

Ik heb voor dinsdag gekozen omdat dit de dag is dat ik het meeste doe. Want als ik mijn zondag aan jullie ga vertellen, zijn we zo klaar; voornamelijk slapen, eten en filmpjes kijken….

Het is dinsdagochtend, negen uur. Ik word rustig wakker, check mijn sociale media en kijk wat filmpjes. Dan kijk ik maar eens naar de tijd en zie ik dat het al half tien is… Shit, mijn les is al begonnen! Ik vlieg uit bed, trek mijn online les-outfit aan (badjas) en start mijn computer op. Ik klik maar een keer dubbel op de Teams app, want het duurt me te lang en denk ondertussen aan mijn ontbijt… Wat ga ik eten? We starten de les met een introductie over de dag, worden in groepjes verdeelt en mogen aan het werk gaan. Dus tijd voor mijn ontbijt. Ik maak beneden mijn eten klaar: een beschuit met pindakaas, stuk peperkoek, een glaasje water en een kopje thee. Nu kan mijn dag echt beginnen.

Tijdens of na het ontbijten, ga ik aan de slag met school. We hebben de les Visuele Expertise. Ik zou het kort voor je kunnen uitleggen, maar weet eigenlijk ook niet zo goed wat het betekent. Vooral veel dingen maken (ja, ik weet het… Het klinkt vaag, maar dat is het ook). De leraar roept ons allemaal even bij elkaar en laat weten dat het al half een is. Tijd voor pauze. Op dinsdag eet ik tussen de middag altijd gezellig met mijn vader en moeder. Maar dat is maar van korte duur, want om één uur begint mijn les weer. Mijn aandacht ligt weer volledig bij mijn schoolwerk.

Het is half vijf, de les is voorbij. Ik ga verder aan opdrachten voor Marte Peeters Vormgever. Ik heb altijd wel wat te doen. Sociale media, een opdracht afronden of administratief werk doen. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel verleidelijk, maar de kans dat ik ga netflixen is toch wel heel groot. Ik heb ten slotte al heel de dag aan school moeten zitten 😉. En dan is het eindelijk etenstijd!

Na het eten ga ik me klaar maken om aan het werk te gaan in de kantine van OVV’67. Op dinsdag is er altijd een biljartclubje: een groepje met gezellige mannen, die wel wat biertjes lusten. Mijn dienst start ik op, zoals ik dat altijd doe. Computer aan, gootsteen vol laten lopen om de glazen later schoon te maken, alvast worst en kaas snijden en ten slotte de biljart-heren verwelkomen met een kopje koffie. En omdat er maar weinig trainingen zijn, heb ik het dus lekker rustig. Daardoor kan ik tijdens het werken, andere dingen doen. Denk hierbij aan werken voor andere bijbaantjes, film kijken of aan school werken. Dus twee vliegen in een klap! Als ik iedereen voorzien heb van drankjes, ga ik aan de slag voor Fanfactor. Ik houd me bezig met de sociale media en als ik daar klaar mee ben, ga ik verder met opdrachten voor Marte Peeters Vormgever. Er is ten slotte altijd wat te doen.

Aan het eind van de avond sluit ik mijn dienst netjes af. De bar wordt schoongemaakt, keuken wordt opgeruimd en alle lichten gaan uit. Het is half een, tijd om naar huis te gaan.

Deel of pin mij!