Meteen naar de inhoud
Een Ontwerper inhuren? Nee ik kan het zelf wel.

Een ontwerper inhuren? Nee, ik kan het zelf wel.

Wat?! Kost een logo €150,-?! Dat kan ik zelf ook wel… Ik kan ook wel vormgeven.

Dat is wat ik regelmatig hoor. Niet alleen ik, maar ook mijn mede grafisch vormgevers.

Zodra iemand dit tegen mij zegt, ga ik meteen twijfelen. Is dat echt te duur? Zijn mijn ontwerpen dat niet waard? Ik stop er niet alleen tijd in, maar ik volg ook workshops, studeer ervoor én ik moet de juiste programma’s aanschaffen. En dan hebben we het nog niet eens over dat ik er mijn brood mee moet verdienen. 

Als ik dat dan vervolgens tegen mijn ouders of vrienden zeg, kijken ze me raar aan. ‘Je bent misschien wel meer dan dat waard’ of ‘Als ze niet voor jouw expertise willen betalen, dan is het niet de juiste ‘match’. Ik weet dat ze eigenlijk wel gelijk hebben, maar toch is het jammer als iemand zoiets zegt.

Meerdere vormgevers krijgen dit te horen en dus leek het me goed om erover te schrijven en wat voorbeelden te geven.


Stel je eens voor: mijn fietsband is lek. Ik heb geleerd hoe ik deze zelf kan plakken, maar ondanks ik dat weet, ben ik nog geen fietsenmaker. Bovendien is de kans dat de band na een aantal keer fietsen weer lek is, ook groot 😅

Nog een voorbeeld: ik ga de muren van mijn woonkamer schilderen. Ik weet hoe dat moet, want hoe moeilijk kan het zijn: een muur schilderen? Ondanks dat ik dat weet hoe het moet, ben ik nog geen goede schilder. Als je het schilderwerk van dichtbij bekijkt, zie je dat ik niet altijd binnen de lijntjes kan verven 🤪


Ik snap dat veel mensen graag zelf dingen oplossen, maar in sommige gevallen is het belangrijk dat je hulp inschakelt van een professional. Ik maak namelijk niet zomaar een logootje in Word of Canva. Ik doorloop een volledig proces en focus me helemaal op jouw bedrijf, jouw visie en de doelstellingen daarvan. Ik gebruik al mijn kennis die ik de afgelopen zes jaar heb opgedaan tijdens mijn studies en weet waar ik op moet letten door mijn ervaring. 

Toch aan de slag met een vormgever? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op!

Deel of pin mij!