Meteen naar de inhoud

Een terugblik op 2020

De Kerst is weer voorbij. Dus het einde van het jaar is in zicht. Dit is dan ook het moment dat ik eventjes terugkijk op het afgelopen jaar. Ik vind het belangrijk om juist naar de positieve dingen te kijken, want die negatieve dingen zijn altijd zo makkelijk op te noemen.

Voor veel mensen is dit een rot jaar geweest. Maar voor anderen is dit een jaar geweest van nieuwe dingen leren, nieuwe banen en coronaproof diploma’s ontvangen. Een jaar van dubbele gevoelens, kun je het wel noemen.

Als ik terugkijk, heb ik het gevoel dat mijn jaar pas rond mei/juni op gang kwam. ‘Maar Marte, we waren toen al 6 maanden bezig in het jaar?!’ Ja ik weet het, het klinkt raar. Misschien voelt het zo omdat ik een hele andere soort levensstijl kreeg, vanaf dat moment. Eerst ging ik gewoon elke dag naar school en werkte 1 à 2 dagen bij mijn bijbaan. Maar toen kwam de lockdown. Ik zat heel de dag thuis, achter mijn computer, aan school te werken. Van de bijbaantjes was ook niet veel meer over.

Niet veel mensen weten dit, maar ik heb in de corona tijd zelfs een week foodboxen rondgebracht. Dit was helaas geen groot succes, maar dat was al te zien aan de lange tijd dat ik daar heb gewerkt (not). Maar ja, wie stuurt er dan ook een klein meisje, met een grote bakwagen door de smalle straten van het centrum van Den Haag?!

Toen, ineens, zag ik een leuke vacature voorbijkomen: ‘Gezocht! Een social media heldin!’. Ik voelde me aangesproken en heb meteen gesolliciteerd. Na wat mailen en bellen, ben ik eindelijk aangenomen bij Fanfactor. Ik heb daar nu de functie: Sociale Media en Marketing Assistent. Klinkt chic hé ;).

De zomervakantie is begonnen. Ik kon gelukkig weer werken bij IJssalon ViaVia en daarnaast was ik druk bezig met mijn eigen opdrachten, want die kwamen ineens binnenstromen. En voor Fanfactor werken. Lekker druk!

Na de vakantie mocht ik gelukkig weer voor een deel op school de lessen volgen. Want ja, ik ga nou eenmaal graag naar school. Dit is voor mij ook het moment dat het kerstseizoen begint. De lampjes hangen al het hele jaar in mijn kamer, maar al snel komen de accessoires naar boven. 

Maar al snel gooide die stomme corona roet in het eten. Een tweede lockdown…

Ondanks dit gekke jaar, heb ik veel geleerd, nieuwe mensen ontmoet en veel plezier gehad in mijn werk. Ik kijk uit naar het komende jaar, met nog meer nieuwe dingen om te leren, weer kunnen afspreken met familie en vrienden en veel nieuwe mensen te ontmoeten. 

Deel of pin mij!