Meteen naar de inhoud
Eens een ondernemer, altijd een ondernemer

Eens een ondernemer, altijd een ondernemer

Je herkent het vast wel; iemand oefent een beroep uit (wat dat dan ook is) en krijgt regelmatig de vraag of dit beroep iets is wat hij of zij van kleins af aan al wilde gaan doen. Denk maar aan sporters of kunstenaars.

Zo kreeg ik de vraag of ik een geboren ondernemer ben. Ik kon hier eigenlijk niet direct op antwoorden. Ik dacht na over wat ik vroeger allemaal deed en wat ik wilde worden. Ja, ik heb wel eens geroepen dat ik een eigen schoenenwinkel wilde. Maar ook dat ik samen met mijn beste vriend een restaurant ging beginnen en een aap als huisdier wilde.

Je leest het al; echte fantasieën van klein meisje (al heb ik er nooit van gedroomd om een prinses te worden).

Toen ik op de middelbare school een keuze moest maken, wilde ik eigenlijk alleen maar personal trainer worden. Ik had er nog nooit over nagedacht of dat ik dit voor een werkgever of voor mijzelf wilde doen.  

Als je weet wat ik nu allemaal doe ben ik dus wel een hele andere richting opgegaan!

In 2019 deed ik examen, ik zat op De Rooi Pannen in Tilburg en studeerde Vormgeving Ruimtelijke Presentatie en Communicatie. We kregen een opdracht waarbij we in een groep onze eigen onderneming moesten starten en dit beviel me wel!

Vanaf toen wist ik dat ik niet meer (fulltime) voor een baas wilde werken, maar een ondernemer wilde worden die kon gaan en staan waar die wilde!

Om nog even terug te komen op de vraag waar mijn blog mee begon; ja, ik denk dat ik een geboren ondernemer ben.

‘Maar Marte, waarom weet je het nu wel?’

Ik kreeg een tijdje terug ineens een herinnering… Een kleine Marte, die met staartjes in haar haren, op de vloer van haar slaapkamer allemaal spulletjes verzamelde in een doos en vervolgens langs de deuren ging om deze te verkopen. Nee, niet alleen bij onze buren, maar echt door de hele wijk!

Best wel ondernemend, toch?

Dus als mensen mij nu vragen of ik een geboren ondernemer ben, dan zeg ik: JA!

En ik ga er nog lang niet mee stoppen 😛

Ben je benieuwd wat deze geboren ondernemer allemaal voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op.

Ben je op zoek naar nog meer leuke blogs? Die vind je hier.

Deel of pin mij!