Meteen naar de inhoud
Elementor Pro, wat kun je ermee?

Elementor Pro, wat kun je ermee?

Alle websites die ik ontwerp, bouw ik daarna op WordPress met de plug-in Elementor Pro. Op deze manier kan ik mijn designs precies zo uitwerken zoals ik ze had bedacht tijdens het ontwerpen. Geen moeilijke codes én geen templates waar je aan vast zit.

Maar waarom gebruik ik deze twee zo graag? Ik leg het je uit.

CMS WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Een CMS is bedoeld om het gebruik en onderhoud van je website makkelijker te maken. WordPress begon ooit als blogplatform, maar is uitgegroeid tot een volwaardig Content Management Systeem. Dat is ook de reden dat veel ondernemers hier gebruik van maken.

Een van de voordelen van een CMS zoals WordPress is, dat je een duidelijke websitestructuur kan creëren en ook niet-technische medewerkers kunnen aan je website werken. Daarnaast werk je op WordPress met plug-ins, die je website kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan de plug-in WooCommerce, waarmee je een webshop kunt bouwen. Of de plug-in Yoast, waarmee je de SEO van je pagina’s kunt instellen.

Elementor Pro

De plug-in die ik als eerste toevoeg, is Elementor Pro. Elementor is een page builder (plug-in om visueel je website te bouwen) voor WordPress met een drag en drop interface. Dit betekent dat je met Elementor mooie pagina’s voor je website kunt maken, zonder een enkele regel code te schrijven. Elementor is een erg populaire plug-in en heeft dan ook al meer dan 1 miljoen actieve gebruikers binnen de WordPress community. En ik ben ook zo’n fan!

Een van de voordelen van de page builder Elementor, is dat je makkelijk het repsonsive design van je website kunt maken. (Dit houdt in dat de website zich automatisch aanpast aan het device waar je de website op leest en het er dan ook nog mooi uitziet.) Daarnaast is het fijn dat je precies kunt zien wat er gebeurt als je onderdelen aanpast.

Elementor heeft een gratis én een pro versie. Met de gratis versie is al veel mogelijk, maar de pro versie kent geen grenzen! Ik raad ook altijd aan om de pro versie de gebruiken. Wist je dat ik dit ook aanbied in mijn hosting?

Waarom gaat het zo goed samen?

Een WordPress website bouwen klinkt misschien lastig, maar met Elementor wordt het een stuk makkelijker!

Elementor maakt gebruik van handige widgets die je kunt gebruiken om je pagina’s vorm te geven. Denk hierbij aan de vormgeving van je tekst, afbeeldingen of je footer. Het is allemaal mogelijk!

Wat kun je allemaal met Elementor Pro?

Schrik niet, maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Dit gaat van een blog tot standaard website en van een webshop tot online leeromgeving (let op, wel met extra plug-ins).

Ben jij toe aan een nieuwe website, speciaal op maat voor jou gemaakt? Neem dan contact met me op.

Wil je nog meer interessante blogs lezen? Die vind je hier.

Deel of pin mij!