Meteen naar de inhoud
Marte Peeters Vormgever bestaat 4 jaar

Hiep Hiep Hoera! Marte Peeters Vormgever bestaat 4 jaar!

4 jaar geleden, om precies te zijn op 1 mei, gingen mijn vader en ik naar de Kamer van Koophandel om mijn onderneming in te schrijven. Toen zag ik het als gewoon wat opdrachten maken naast mijn andere bijbaantjes en mijn studie. Maar nu, 4 jaar later, heb ik een onderneming opgebouwd naast het volgen van mijn opleiding aan de kunstacademie.

Maar wat is er in die afgelopen 4 jaar allemaal gebeurt? Ik neem je mee 😊

Toen ik startte met ondernemen, kreeg ik mijn opdrachten via via. Ik had nog geen website en met social media deed ik ook niet zo veel. Maar dat vond ik toen ook helemaal nog niet belangrijk, want ik was nog bezig met mijn opleiding op de Rooi Pannen in Tilburg.

Daar is ook mijn ondernemersverhaal begonnen. In 2019 deed ik examen en we kregen een opdracht waarbij we in een groep onze eigen onderneming moesten starten en dit beviel me wel!

Vanaf toen wist ik dat ik niet meer (fulltime) voor een baas wilde werken, maar een ondernemer wilde worden die kon gaan en staan waar die wilde! Toen ik mijn diploma ontving wist ik ook zeker dat ik wilde doorstuderen. En zo begon mijn reis op de kunstacademie.

Ik had een stroeve start, dat moet ik helaas toegeven. Het leven op de kunstacademie was/is heel anders dan dat ik gewend was én eigenlijk ook wilde. Maar ik was vastberaden om deze studie af te ronden. 

Helaas kwam Corona in mijn eerste jaar al de boel verstoren; veel online thuisstudie en lessen die uitvielen. Ik moet eerlijk zeggen, ik zag het voordeel er wel van in! Ik kon meer werken en kwam een leuke bijbaan tegen bij Fanfactor, van Anne Raaymakers.

Mijn website werd gebouwd en ik ging aan de slag met mijn social media. Het zoeken van opdrachten was nog niet zo’n noodzaak, want ik kon verassend genoeg nog werken bij mijn bijbaantjes. Tijdens mijn “vrije uren” van school hield ik me bezig met het ontwikkelen van mijn skills. Ik ging websites bouwen, social media webinars volgen en echt aan de slag met marketing. Ook kreeg ik steeds meer aanvragen voor opdrachten; dit ging van logo’s tot flyers en van websites tot ontwerpen voor een bestelbusje.

Dit schooljaar is het eerste jaar dat ik weer volledig naar school kan én daarbij ook meteen moet afstuderen. Dit houd in dat ik meer uren aan school moet besteden. Maar mijn onderneming ging zo goed lopen, dat de opdrachten te veel werden om naast mijn studie te doen. Dit is de reden dat ik vorig jaar een team heb gecreëerd, wat mij ondersteunt bij bij mijn opdrachten. 

Nu 4 jaar later, ben ik ontzettend blij met alle liefde, tips en support die ik heb ontvangen van mijn familie, vrienden en zelfs volgers. Ik heb veel mogen leren en leuke mensen mogen ontmoeten. Dit geeft mij een goed vooruitzicht voor het komende jaar!

Wil je meer lezen over mijn leven als vormgever, student en ondernemer? Dan vind je hier alle blogs.

Ben je benieuwd wat mijn team en ik voor jou kunnen betekenen? Meld je dan aan voor een handig kennismakingsgesprek. Helemaal vrijblijvend!

Deel of pin mij!