Meteen naar de inhoud
Professionele website vormgever

Kies jij voor een professionele of goedkope website?

Je wilt een website voor je bedrijf, superleuk! Maar kies je voor een professionele of een goedkope website?

Ik ben natuurlijk een groot voorstander van websites, maar niet elke ondernemer ziet het nut van het hebben van een website of het onderhouden/moderniseren ervan. In dit blog ga ik het hebben over een aantal dingen die je in gedachten kunt houden wanneer je een website laat ontwerpen voor jouw bedrijf.

Een goedkope website is vaak niet beter

Het eerste wat je je gaat afvragen is waarschijnlijk ‘wat zijn de kosten voor het laten maken van een website?’. Als je op internet zoekt, vind je bedrijven die jou de perfecte website garanderen voor €350. Dit is bijna te mooi om waar te zijn. En dat is het vaak ook. Deze bedrijven maken waarschijnlijk gebruik van standaard templates. Deze zien er erg leuk uit, maar wil je ooit iets aanpassen op je website dan loop je al snel tegen de beperkingen aan. Wanneer je te veel wilt aanpassen, valt de hele website uit elkaar. Toch kiezen veel ondernemers voor de goedkope opties, omdat veel mensen geen idee hebben van de beperkingen. 

Investeren = groeien

Investeren in een ontwerper heeft veel voordelen voor jouw bedrijf. Niet alleen omdat jij er dan niet meer naar om hoeft te kijken, maar ook dat er met een frisse en professionele blik naar gekeken wordt. Doordat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over je website, houd je meer tijd over om dingen te doen waar jij goed in bent.

Jij bent uniek, je website moet dat ook zijn

Een website is een onderdeel van jouw bedrijf. Aangezien jij en jouw bedrijf uniek zijn, moet jouw website dit ook zijn. Zorg dat je bedrijf niet beperkt wordt door een standaard thema. Ik raad daarom ook aan om aan de slag te gaan met een vormgever, die jouw website helemaal naar jouw wens bouwt. Hier zitten ontzettend veel voordelen aan, denk bijvoorbeeld aan de gebruiksvriendelijkheid, doelgerichtheid en SEO (Search Engine Optimization).

Zorg dat hij up-to-date blijft

Een website laten bouwen is stap één, maar hem onderhouden is stap twee. Vraag altijd na bij de ontwerper of dat ze dit ook kunnen aanbieden. Het is namelijk erg belangrijk dat je website up-to-date blijft. Zorg ervoor dat de teksten aangepast worden als ze niet kloppen of wanneer er bijvoorbeeld gegevens zijn gewijzigd. Denk bijvoorbeeld ook aan de beelden en het ontwerp van de website. Gedateerde websites vallen minder in de smaak dan moderne websites. 

Eindelijk aan de slag

Twijfel je nog om aan de slag te gaan met een vormgever voor jouw professionele website? Ik kan wel 100 redenen bedenken waar je dat WEL moet doen. Op mijn blog vind je nog meer berichten over webdesign waarin ik veel vragen beantwoord en informatie geef, wat helemaal niks kost 😉! Bij vragen kun je altijd contact met me opnemen. Vragen staat vrij! 

Deel of pin mij!