Meteen naar de inhoud
Mijn favoriete boeken voor ontwikkeling

Mijn favoriete boeken voor ontwikkeling.

Lezen, soms heb ik het idee dat het niet meer “in de mode” is. Vroeger las ik heel veel. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ging, nam ik wel 10 boeken mee en las ik die in één vakantie uit. Ik las onder andere Lena Lijstje, Hoe Overleef Ik en MZZL Meiden. Maar in de loop van de jaren ben ik gestopt met lezen. Ik denk dat ik meer tv en series ging kijken… Zonde eigenlijk.

Daarom ben ik de afgelopen tijd het lezen weer aan het oppakken. Maar het zijn geen sprookjesboeken of romans. Nee het zijn boeken waar ik veel van kan leren. Bijvoorbeeld psychologische boeken of ontwerpboeken.

In dit blog vertel ik je mijn favoriete boeken voor mijn ontwikkeling op gebied van vormgeving, marketing en persoonlijk gebied.

Dingen Anders Doen – Lianne Keemink

Slechte gewoontes afleren of goede gewoontes aanleren, klinkt heel simpel. Je hebt gewoon een goede motivatie nodig. Maar in werkelijkheid gaat het niet zo makkelijk.  

In Dingen anders Doen vertelt Lianne op een leuke manier hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen langs social media of chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben. 

Er staan veel leuke en herkenbare verhalen in, maar ook goede tips die ik regelmatig toe pas. Echt een aanrader dus!

Vind Ik Leuk – Anne Raaymakers

Facebook marketing was voor mij een groot raadsel, tot dat dit boek bij mij op de deurmat viel! Anne helpt je goed op weg. Ze laat zien hoe je als ondernemer een hoog bereik kunt creëren, je naamsbekendheid kunt vergroten en nieuwe klanten kunt werven. Low budget en zonder al te veel moeite. Het wordt zelfs leuk!

Wil jij eigenlijk ook aan de slag met Facebook marketing? Dan is dit boek superhandig om te starten.

Blogboek – Kelly Deriemaeker

Toen ik startte met bloggen, had ik eigenlijk geen flauw benul waar ik mee bezig was. Moest ik hier wel mee beginnen? Is bloggen niet helemaal suf geworden? Nee!

In dit boek verteld Kelly over wat ze de afgelopen veertien jaar verzamelde en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en trick en frisse ideeën. 

Wil je ook starten met bloggen? Lees dan snel dit boek.

How to Create Better Ideas – Joost Roozekrans

How to Create Better Ideas geeft inzicht in het ontwerpproces en in hoe je betere ideeë kunt creeëren. Het boek is verdeeld in twee onderwerpen: de rechter hersenhelft en de linker hersenhelft. 

Het eerste deel van het boek gaat over het algemene ontwerpproces. In het tweede deel introduceert hij zes zelf ontwikkelde methoden die je leren om meer en betere visuele ideeën te creëren.

Wil je weten wat design is? Wat creativiteit is? En welke mentaliteit en voorwaarden nodig zijn om een ​​productief ontwerpproces te garanderen? Lees dan dit boek.

Dit zijn een aantal van mijn favoriete boeken. Welk boek heb jij recent gelezen dat iedereen aanraadt om te lezen? Laat een reactie achter onder dit blog.

Bij vragen kun je altijd contact met me opnemen. Heb je ideeën of tips voor nieuwe blog onderwerpen, laat het me gerust weten! Dit kan via het contactformulier.

Deel of pin mij!