Meteen naar de inhoud

Marte Peeters Vormgever bestaat twee jaar!

Het is alweer twee jaar geleden dat ik een afspraak bij de KvK had, om mijzelf als ondernemer in te schrijven. Wat was dat spannend! 

Maar waar is het allemaal begonnen? Dat vraag je je misschien af… Of niet… Maar ik ga het toch vertellen 😉 

Vroeger had ik heel veel ambities. Ik zou dierenarts worden, mijn eigen restaurant runnen, een schoenenwinkel hebben en personal trainer worden.⁠ Natuurlijk niet allemaal tegelijk, maar door de jaren heen had ik steeds weer een nieuw beroep voor ogen.⁠

Vanaf het moment dat ik gestart ben met grafisch vormgeven op mijn opleiding in 2015, ontving ik regelmatig opdrachten voor verschillende vrijwilligersorganisaties. Ik maakte posters voor de voetbal, logo’s voor familieleden en bekenden en bleef bijleren tijdens mijn studie.

Maar het idee om echt voor mijzelf te beginnen als ondernemer, kwam in 2019. Voor mijn examenopdracht op school moesten we in een groep een eigen bedrijf oprichten. Dit deed ik samen met mijn vriendinnen. Ons bedrijf heette Sund en we verkochten een multifunctioneel klein meubel, gemaakt van een oude wastrommel. En dit beviel mij zo goed, dat ik spontaan besloot om ook voor mijzelf te beginnen. Maar dan op het gebied van vormgeving.

En in mei 2019 was het zo ver! Ik had mezelf ingeschreven bij de KvK! En toen werd het ineens heel echt… Dat klinkt misschien raar, maar het voelde echt zo, haha. Ik moest mijn administratie goed bijhouden, facturen sturen, aangiftes doen en echt actief aan de slag gaan met mijn marketing. Iets wat ik allemaal nog nooit had gedaan.

Het eerste jaar verliep erg rustig. Ik kreeg eens in de zo veel tijd een opdracht, maar had daarnaast genoeg tijd om aan school, werk en familie en vrienden te besteden. Tot dat in 2020 het corona virus verscheen…

Vanaf toen kwamen er regelmatig opdrachten binnen en kreeg ik er een superleuke nieuwe baan bij, waarbij ik nog iedere dag nieuwe dingen leer. Omdat ik niet naar school mocht en er lessen uitvielen, kreeg ik ineens meer tijd om aan mijn bedrijf te werken. Ik ging aan de slag met mijn marketing en werd actiever op social media. En zo ontving ik ook steeds meer opdrachten. Ik had het ineens superdruk! 

Nu is het alweer mei 2021, bestaat mijn bedrijf twee jaar en ben ik nog steeds superblij met alle keuzes die ik heb gemaakt. De afgelopen jaren heb ik veel interessante nieuwe mensen ontmoet en veel leuke opdrachten ontvangen, maar ook wat minder leuke. Toch heb ik hier ontzettend veel van geleerd en kan ik niet wachten tot mei 2022, wanneer ik weer ga terugkijken op een leerzaam jaar!

Deel of pin mij!