Meteen naar de inhoud

Mijn top 5 favoriete websites

Als (startende)ondernemer word je overspoeld met allerlei websites, programma’s en platformen die je kan gebruiken. Toen ik startte met ondernemen, wist ik me geen raad. Je hebt 100 soorten blogs, 200 soorten inspiratiesites en 300 sites om mee te plannen.

Ja ik weet het, dit is natuurlijk een beetje overdreven (of niet?). Maar in de loop van de tijd heb ik (voor mij) de juiste tools gevonden. En deze wil ik met jou delen. In dit blog lees je mijn top 5 favoriete websites.

1. Blogsites

Lezen, lezen, lezen… Het klinkt misschien saai, maar je leert er wel veel van De truc is om voor jouzelf de juiste blog te vinden. Een blog waar jij de informatie uit kan halen die jij nodig hebt. En als je iets hebt gevonden wat je leuk vindt, dan wordt het lezen een stuk minder saai. Ik kan me bijvoorbeeld uren vermaken met de blogs van Anne Raaymakers. Ze schrijft duidelijke en korte blogs over verschillende onderwerpen. Zoals e-mail marketing, Instagram hacks of de juiste blog titel verzinnen. Van alles wat dus.

2. Later.com

Ik vind het niet fijn om me dagelijks bezig te moeten houden met welke post ik nog op mijn social media moet plaatsen. Bovendien ging het me ook niet echt goed af, want ik vergat het regelmatig. Ik heb verschillende sites geprobeerd, maar er was er niet één waar ik fijn mee kon werken. Totdat ik later.com ontdekte. Een handige site waarmee je gemakkelijk je berichten in kan plannen, zodat je er niet meer naar hoeft om te kijken. En als je de betaalde versie gebruikt, kan je inplannen op de tijdstippen dat je doelgroep online is en je statistieken bekijken. Kei handig!

3. Pinterest

Ik denk dat dit een van de meest gebruikte inspiratiebronnen is. Niet alleen voor mij, maar voor velen. Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Pinterest. Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten? Pinterest. Op zoek naar een leuk DIY-project? Pinterest.

Ook ik zit dagelijks op Pinterest. Is het niet voor een nieuw DIY-project, dan is het wel voor inspiratie voor nieuwe ontwerpen.

4. Behance

Naast Pinterest vind ik Behance ook een fijne site om inspiratiebeelden op te zoeken. Ik gebruik deze website het meest voor mijn schoolprojecten of als inspiratiebron voor nieuwe collages. Ook hier kan je de ontwerpen bewaren op je persoonlijke pagina en zo een overzicht hebben van al jouw inspiratiebeelden.

5. Canva

Als laatste op dit lijstje staat Canva. Toen ik hier voor het eerst van hoorde vond ik het maar een simpele tool. Ik ben bekend met alle Adobe programma’s, dus waarom zou ik als vormgever gebruik maken van zo’n site als Canva? Dit is wat veel vormgevers denken. Maar toen ik er mee aan de slag ging bij Fanfactor, was ik vrijwel meteen enthousiast. Het is makkelijk in gebruik, er zijn veel inspiratiebeelden en je kan snel korte animaties maken. Heel handig dus.

Voor mijn opdrachten gebruik ik nog steeds de Adobe programma’s. Hier kan ik tenslotte veel meer in creëren. Maar voor kleine dingen zoals social media afbeeldingen, gebruik ik graag Canva. Snel en makkelijk.

Heb je vragen? Of ideeën voor een nieuwe blog? Neem dan vrijblijvend contact met me.

Deel of pin mij!