Meteen naar de inhoud
top 5 tools voor ondernemers

Mijn top 5 tools voor ondernemers 

Toen ik begon met ondernemen maakte ik mijn facturen stuk voor stuk op in InDesign, hield ik mijn administratie bij in Excel en bouwde ik mijn website met de eerste de beste online websitebuilder die ik kon vinden. 

Na wat jaren ondernemerschap achter de rug te hebben en veel met andere ondernemers gesproken te hebben, heb ik veel nieuwe online tools/apps ontdekt die het allemaal een beetje makkelijker maken. 

In dit blog deel ik mijn top 5 tools voor ondernemers! 

MoneyMonk 

Dit programma is toch wel een van de beste ontdekkingen die ik heb gedaan. Toen Ludy, van Met Ludy zag hoe ik in Excel aan het rotzooien was, vertelde zij mij over MoneyMonk. Een onlineboekhoudprogramma waarmee je makkelijk je administratie kan bijhouden, facturen kan maken en je uren bij kunt houden. Ideaal!  

Geen Excel bestandjes meer voor mij 😉 

Elementor Pro 

Na met verschillende online builders te hebben gewerkt zoals Wix of Strato, vond ik het hoog tijd worden om het professioneler aan te pakken. Geen standaard templates meer, maar een ontwerp dat volledig bij mij en mijn onderneming past.  

Elementor Pro is een visual builder die je op je WordPress website kunt gebruiken. Superhandig, want je ziet aan de achterkant al, wat je aan de voorkant bouwt. Ook zijn hier de mogelijkheden eindeloos, zonder een hele website te moeten coderen. Alle websites die we bouwen, worden hiermee gemaakt.  

Monday 

Deze tool kwam vaak voorbij tijdens YouTube reclames, maar ik had er nooit echt naar gekeken. Totdat ik een tool zocht waarmee ik een overzicht kon creëren voor de projecten van mij en het team. Je ziet snel welke projecten er lopen, wat de status ervan is, of er een deadline is én je kunt er ook mee communiceren met het team.  

Canva 

Als ontwerper is het eigenlijk een no-go om met Canva te werken… Maar ik ben het hier niet mee eens! Begrijp me niet verkeerd: voor het ontwerpen van drukwerk, illustraties of voor het bewerken van je foto’s werken de programma’s van Adobe het beste. Hiermee krijg je de beste kwaliteit en kun je nagenoeg bijna alles creëren wat je wilt.  

Met Canva is dat niet het geval. Waar ik Canva wel graag voor gebruik is bijvoorbeeld de social media, het maken van moodboads en presentaties voor mijn klanten. 

Calendly 

Als laatste wil ik Calendly benoemen. Ook hier werk ik nog niet zo lang mee, maar ik merk er zeker al veel voordelen van! Met de betaalde versie kun je verschillende events aanmaken. Mensen die deel willen nemen aan het event kunnen eenvoudig een meeting inplannen. Ik gebruik hem bijvoorbeeld voor de gratis adviesgesprekken en kennismakingsgesprekken. 

Ik ben benieuwd welke tools jij allemaal gebruikt. Mis ik een tool, waar jij niet zonder kan? Laat het me dan weten 😉 https://www.linkedin.com/in/marte-peeters/  

Meer blogs lezen over het ondernemerschap? Dat kan hier: https://levenalsvormgever.nl/blog/  

Deel of pin mij!