Meteen naar de inhoud

Mijn top 7 favoriete (computer) programma’s

Het internet staat vol met programma’s die je kunt gebruiken om te ontwerpen, muziek te luisteren of films te kijken. Iedereen heeft daar zijn favorieten in en ik dus ook! In dit blog lees je mijn zeven favoriete computerprogramma’s, die ik (bijna) elke dag gebruik.

  1. Spotify

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik naar muziek heb geluisterd op Spotify. Ik heb altijd muziek op staan: tijdens het werk, op school of tijdens het opruimen. Ik kan me er beter door concentreren en ik kom altijd in een goede werksfeer als ik mijn favoriete muziek luister.

2. InDesign

Voor school, werk of privé gebruik ik dagelijks InDesign. Het is bedoeld voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. Maar ik gebruik het ook om mijn printjes op te zetten, social media posts te maken of collages vorm te geven. Je moet het even onder de knie krijgen, maar als je er eenmaal bekend mee bent, werkt het snel én makkelijk!

3. Illustrator

Bij elk ontwerp dat ik maak, gebruik ik Illustrator. De naam zegt het al, je gebruikt het om illustraties mee te maken. Dit is iets wat ik erg leuk vind om te doen, maar waar ik nog niet zo gespecialiseerd in ben. Ik volg verschillende Instagram accounts om nieuwe skills te ontdekken en kijk verschillende YouTube filmpjes om te oefenen.

4. Netflix

Ik denk dat deze bij veel mensen op het lijstje staat van favoriete programma’s. Ik kijk niet dagelijks naar series of films, maar als ik aan een leuke serie begonnen ben, kijk ik hem het liefst in één keer af! Naast veel leuke casual films, staan er ook interessante documentaires op. Een van mijn lievelingsserie is: Abstract, The Art Of Design. Zeker een aanrader.

5. Canva

Canva is een online ontwerptool die ik over het algemeen gebruik voor mijn bijbaan en social media posts. Ook is het handig om je stories een leuk extraatje te geven. Je kan er (bijna) alles in maken! Presentaties, boeken, cv’s, Facebook berichten, noem maar op. Voor mij is dit een hulptool om snel en makkelijk een post in elkaar te zetten, maar voor mijn ontwerpen, gebruik ik toch liever InDesign.

6. Photoshop

Photoshop mag vanuit mijn ontwerpproces niet vergeten worden. Maar ik gebruik dit niet alleen voor mijn werk. Herken je dat, dat je een leuke foto van jezelf hebt gemaakt, en je ziet ineens die grote pukkel op je voorhoofd?! Die Photoshop ik zo weg, haha. Dus het is voor verschillende doeleinden te gebruiken.

7. OneDrive

Het laatste programma op mijn lijstje is denk ik ook wel het makkelijkste en fijnste programma dat ik heb. Ik gebruik OneDrive om snel en gemakkelijk bestanden en foto’s over te zetten naar mijn andere apparaten. Het werkt erg fijn en ik zou niet zonder kunnen.

Wat zijn jouw favoriete (computer) programma’s?

Deel of pin mij!