Meteen naar de inhoud
Social media, you love it or you hate it!

Social media, you love it or you hate it!

Ik ben gek op social media en heb ook al een aantal jaar “ervaring”. 😉 Voor mij is het begonnen met MSN en Hyves, later werd dit Twitter, Facebook en Instagram. Nu zijn LinkedIn, Pinterest en TikTok er ook nog bijgekomen.

Deze social media platformen gebruikte ik om te chatten met klasgenoten en foto’s te delen met mijn vrienden.

Nu gebruik ik social media bijna alleen nog maar voor mijn onderneming. Toen ik daarmee begon, duurde het eventjes voordat ik volgers, reacties en verkeer naar mijn website kreeg. Dit was voor mij een frustratie en vond het daardoor niet leuk om posts te verzinnen, te maken en ook nog eens te plaatsen…

Gelukkig is dat nu veranderd. Ik ben onderzoek gaan doen naar de soorten berichten bij de soorten social media platformen en heb gekeken op welke platformen mijn doelgroep zit. Op deze manier weet ik wat voor soort dingen ik moet plaatsen. Dit maakt het ook makkelijker om mijn social media berichten vooruit te plannen!

Daarnaast vind ik de grafische vormgeving die erbij komt kijken ook erg leuk. Voor mij voelt het daarom niet als een taak die ik moet doen, maar juist als een taak die ik wil doen!

Wij helpen je graag!

Helaas is dit niet voor elke ondernemer het geval. Veel zien het als een vervelende taak die je maar moet doen en zien vaak de voordelen er ook niet van in. Gelukkig helpen mijn team en ik je graag.

We starten altijd eerst met een gesprek waarin we een brainstormsessie houden. We gaan het hebben over je doelgroep, de social media platformen en wat je graag wilt bereiken. De volgende stap is een plan.

In dit plan hebben we alles vastgelegd; welke platformen we gaan gebruiken, wat voor soort berichten (reels, carrousels of statische afbeeldingen), hoe vaak we in de week of maand gaan posten en welk platform we gaan gebruiken voor het plannen.

Vervolgens maken wij content: beeld, tekst en hashtags. Na akkoord, plannen we alles in en hoef jij er niet meer naar om te kijken!

Ben je benieuwd naar jouw social media plan? Wij kijken graag met je mee. Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek.

In dit blog vertel ik je meer over één van onze andere expertises De Technische VA.

Deel of pin mij!