Meteen naar de inhoud
Waarom een responsive website zo belangrijk is

Waarom een responsive website ZO belangrijk is

Responsive: in de designwereld is dit een veelvoorkomende term. Zit jij in een andere sector? Dan kan het klinken als abra cadabra. Heb jij een website? Dan is het toch belangrijk om je een beetje te verdiepen in de term. 

Geen zorgen! In dit blog leg ik het je uit ūüėä 

Wat is responsive? 
Ik kan er uren over praten waarom het zo belangrijk is dat je website responsive is. Met een goed responsive design wordt de website automatisch aangepast aan de grootte van het scherm waar de website op geopend wordt. Dit geldt voor mobiel, tablet, groot scherm enzovoort.  

Waarom is het zo belangrijk? 
Tegenwoordig zitten veel mensen een groot deel van de dag op hun telefoon. Het is dus ook niet zo gek dat websites steeds meer op een mobiele telefoon bezocht worden (lees ongeveer 65%). Als zo’n website dan niet goed werkt, kan dit een afknapper zijn en zal de bezoeker misschien wel de site verlaten. 

Het is daarom belangrijk dat je website op alle soorten apparaten goed te zien en te lezen is. 
Neem dus geen genoegen met alleen een goeie desktopversie! 

Het kan zijn dat je secties moet aanpassen, afbeeldingen groter of kleiner moet maken of kijken naar het formaat van je lettertype.  

Als jouw website responsive is, heb je een blije bezoeker en daarmee natuurlijk ook meer kans op slagen! 

Wat kun jij NU doen om je website responsive te maken? 
Het is belangrijk om te kijken of jouw website wel of niet responsive is. Lopen alle pagina‚Äôs lekker vlot? Zijn alle foto‚Äôs goed zichtbaar en staan ze op de goede plek? Zijn alle teksten en titels goed zichtbaar? 

Als dit niet het geval is, duik dan eens in je website en besteed er echt even aandacht aan. Heb je niet je eigen website gebouwd, maar na oplevering van je website wel zelf dingen aangepast? Dan kun je de webdesigner een berichtje sturen en vragen of ze ernaar willen kijken.  

Ben je benieuwd hoe jouw website ervoor staat? Vraag dan een Gratis Adviesgesprek aan! In 45 minuten beantwoord ik al je vragen met betrekking tot marketing, vormgeving en ook webdesign. Meld je hier aan!

Meer blogs lezen over het leven van deze vormgever? Die vind je hier: https://levenalsvormgever.nl/blog/  

Deel of pin mij!