Meteen naar de inhoud

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is meer dan alleen een logo of het vermelden van je logo. Het is een middel om de identiteit van jouw bedrijf te versterken. Maar waarom is een huisstijl zo belangrijk? Lees het in dit blog.

Voordat we het hebben over waarom een huisstijl zo belangrijk is, gaan we eerst kijken naar wat nu eigenlijk een huisstijl is. Heel makkelijk gezegd: het is de stijl van je huis (en in dit geval, je bedrijf). Je stijl bestaat uit bepaalde kleuren, lettertypes en vormen. Deze elementen komen overal terug.

Je huisstijl bestaat onder andere uit een logo, visitekaartje, briefpapier, flyers, posters en alles waar je logo nog meer op kan staan. Denk hierbij aan: stickers, pennen, kleding en de aankleding van je bedrijf.

Maar waarom is een goede huisstijl nou zo belangrijk? Zoals ik al eerder zei, is het een middel om je identiteit te versterken. Als je huisstijl overal zichtbaar is, wordt het herkenbaar voor (eventuele)klanten en bouw je vertrouwen op. 

Ik zal je een voorbeeld geven. Je hebt een bedrijfslogo dat knalgroen met paars is. Er staat een boekicoon bij, want je bent een boekhouder. Als je dan een visitekaartje maakt met zwart en witte kleuren en een computer als icoon, dan is het niet meer herkenbaar. Of je website en logo hebben organische en ronde vormen, maar op je poster gebruik je alleen maar rechte vormen. Dan past het niet bij de huisstijl van je bedrijf.

Zorg er dus altijd voor dat je één huisstijl hebt, die die je op alle onderdelen in je bedrijf toepast.

Deel of pin mij!