Meteen naar de inhoud
Wat is personal branding?

Wat is personal branding?

Toen ik begon met ondernemen deed ik van alles wat: een logo ontwerpen, een simpele animatie ontwikkelen of een huisstijl vormgeven. Ik nam alle opdrachten aan die ik kon aannemen. Maar in de afgelopen jaren ben ik gaan nadenken over wat ik nou echt leuk vind en waar ik echt energie uithaal. Haal ik nog wel energie uit “alleen een logo ontwerpen”?

Het antwoord is nee.

Ik wil meer doen dan alleen een logo ontwerpen. Ik wil kijken naar het grotere plaatje en ik wil je helpen groeien. Ik wil samen met jou een personal branding ontwikkelen waar jij volledig achter staat, die bij jou past.

Want hoe trek je je ideale klanten aan, als je klanten én jij niet weten waar je precies voor staat? Wanneer jouw stem en boodschap verbonden zijn aan sterke kernwaarden waar jij voor 100% achter staat, zorg je voor een sterke basis van jouw bedrijf en personal branding.⁠

Wat houdt een personal branding in?

Branding is een Engels woord dat voortkomt uit “brand” wat “merk” betekent. Personal is een Engels woord dat persoonlijk betekent. Als je personal branding letterlijk vertaald, staat er dus persoonlijk merk.

En dat is ook hoe je het woord personal branding kan opvatten.

Maar waarom is een personal brand zo belangrijk?

Er is zo veel aanbod op de markt, in welke branche je ook zit. Met een personal branding kan je je als ondernemer onderscheiden in de markt.  Want jij bent jouw personal brand en niemand anders.

Niemand anders heeft precies dezelfde kernwaarden, doelen, visie en missie als jij.

Daarnaast creëer je vertrouwen bij de doelgroep. De mensen weten wat ze van je kunnen verwachten en dat maakt de drempel tot samenwerking een stuk lager.

Aan de slag met een personal branding traject

Bij het ontwikkelen van een branding kijken we samen naar jouw kernwaarden, jouw doelen, jouw visie en missie. Vanuit daar gaan we kijken wat je wilt uitstralen naar jouw doelgroep én daar ontwerp ik een visuele identiteit bij.⁠ Deze ontwerpen komen terug op je socials, website en eventueel drukwerk.

⁠Jouw doelen, visie, missie en visuele identiteit vormen jouw brand!⁠

Ben je klaar om samen aan de slag te gaan met jouw personal branding? Neem dan hier contact met me op!

Ben je benieuwd naar andere interessante blogs over vormgeving? Die vind je hier.

Deel of pin mij!