Meteen naar de inhoud

Wat je moet weten als je met een vormgever aan de slag gaat?

Je bent net je onderneming gestart en je bent op zoek naar een vormgever. Hier komt meer bij kijken dan op Google ‘vormgever’ opzoeken en op de eerste de beste link klikken die je ziet verschijnen. Misschien wil je wel weten hoeveel het gaat kosten of je wil weten wat een vormgever voor je kan betekenen. Ik heb als vormgever een aantal dingen op een rijtje gezet. Lees in dit blog wat je moet weten als je met een vormgever aan de slag gaat.

Niet alle vormgevers kunnen hetzelfde

Elke vormgever is gespecialiseerd in zijn of haar vakgebied. Bijvoorbeeld illustreren, 3D ontwerp of animeren. Er zijn natuurlijk vormgevers die meerdere expertises hebben. 

Maar niet alle vormgevers kunnen dezelfde dingen. Daarom is het altijd verstandig om eventjes onderzoek te doen naar de website en social media van de vormgever. Zo kom je erachter welke expertises ze hebben en of ze jou kunnen helpen. Maar vragen of ze iets voor je kunnen betekenen, kan natuurlijk altijd.

(Vaak) zijn er meerdere klanten

Veel vormgevers hebben meerdere klanten. En we hebben helaas maar twee handen. Het is dus niet altijd mogelijk om tien verschillende opdrachten binnen een korte tijd te maken. Zeker als het zzp’ers zijn, want dan ben je maar alleen. Het is dus handig om samen met de vormgever in gesprek te gaan over de duur van de opdracht en de urgentie ervan. Het is voor iedereen fijn als de verwachtingen duidelijk zijn.

Tijd kost geld, maar het wordt wel goed besteed

Je wilt aan de slag gaan met een vormgever. En daar zit een prijskaartje aan. Net als ieder ander willen ook wij graag betaald worden voor ons inspanningen ;). De offerte die ik maak is zorgvuldig samengesteld. Om te blijven ontwikkelen moet je cursussen volgen, want de techniek verandert snel. En natuurlijk is er een uurtarief in verwerkt. En stiekem gaan er best veel uren zitten in een mooi professioneel ontwerp.

Feedback is belangrijk

Als vormgever wil ik de wensen van mijn klant zo goed mogelijk vervullen. En daarin is een eerlijke samenwerking voor mij erg belangrijk. Niet alleen de eerlijkheid is belangrijk, maar ook goede feedback. Nee, je vindt het niet mooi. Maar wat vind je er niet mooi aan?  Zijn het de kleuren die je niet mooi vindt? Of de afbeeldingen? Met alleen een nee werken is erg lastig. Daarnaast is complimenteren ook erg belangrijk, dit houdt mij gemotiveerd 😉 

Gelukkig is het vaak zo dat de wensen, ideeën en voorkeuren van tevoren goed zijn besproken. Dit maakt het proces tot eindwerk een stuk makkelijker.

Heb je nog meer vragen over de samenwerking met een vormgever? Stuur me dan gerust een berichtje.

Deel of pin mij!