Meteen naar de inhoud
Wordpress én Elementor, hoe werkt dat?

WordPress én Elementor, hoe werkt dat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn websites ontwerp én bouw en waarom ik dat op deze manier doe. In dit blog ga ik je vertellen hoe ik ben gestart met dit avontuur en geef ik je meer informatie over het CMS WordPress en de visual builder Elementor.

Laten we beginnen bij het begin; als startende ondernemer vond ik een website een van de belangrijkste onderdelen van mijn bedrijf. Op deze manier ben je tenslotte goed zichtbaar. Maar hoe maak je een website als je geen flauw idee van coderen of WordPress hebt?!

Ik heb mijn eerste “officiële” website in Strato gemaakt. Het werkte naar behoren, maar ben eigenlijk nooit 100% tevreden geweest. Dit kwam niet door het platform, maar door de beperkingen die je hebt omdat je met een template moet werken. Ik bleef mijn website maar aanpassen en was nooit tevreden.

Tot ik een webinar van Mok (webbouwen aan de keukentafel) volgde. Ze raadde me aan om aan de slag te gaan in WordPress met de visual builder Elementor. Ik was meteen verkocht! Zo is mijn passie voor webdesign ontstaan.

Wat is het CMS WordPress?
WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Een CMS is bedoeld om het gebruik en onderhoud van je website makkelijker te maken. WordPress begon ooit als blogplatform, maar is uitgegroeid tot een volwaardig Content Management Systeem. Dat is ook de reden dat veel ondernemers hier gebruik van maken.

Een van de voordelen van een CMS zoals WordPress is,  dat je een duidelijke websitestructuur kan creëren en ook niet-technische medewerkers kunnen aan je website werken.

Wat is Elementor?
Elementor is een page builder (plug-in om visueel je website te bouwen) voor WordPress met een drag en drop interface. Dit betekent dat je met Elementor mooie pagina’s voor je website kunt maken, zonder een enkele regel code te schrijven. Elementor is een erg populaire plug-in en heeft dan ook al meer dan 1 miljoen actieve gebruikers binnen de WordPress community. En ik ben ook zo’n fan!

Een van de voordelen van de page builder Elementor, is dat je makkelijk het repsonsive design van je website kunt maken. (Dit houdt in dat de website zich automatisch aanpast aan het device waar je de website op leest en het er dan ook nog mooi uitziet.) Daarnaast is het fijn dat je precies kunt zien wat er gebeurt als je onderdelen aanpast.

Elementor heeft een gratis én een pro versie. Met de gratis versie is al veel mogelijk, maar de pro versie kent geen grenzen!

Waarom gaat het zo goed samen?
Een WordPress website bouwen klinkt misschien lastig, maar met Elementor wordt het een stuk makkelijker!

Elementor maakt gebruik van handige widgets die je kunt gebruiken om je pagina’s vorm te geven. Denk hierbij aan de vormgeving van je tekst, afbeeldingen of je footer. Het is allemaal mogelijk!

Ben jij toe aan een nieuwe website, speciaal op maat voor jou gemaakt? Neem dan contact met me op.

Wil je nog meer interessante blogs lezen? Die vind je hier

Deel of pin mij!